Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи

Nieuw in 2017! 

Bel of mail ons voor speciale prijzen   info@diamant-travel.nl

Opolzneve /  Simeiz

(oekraïens: Сімеїз, russisch: Симеи́з, Krim-tataars: Simeiz) is een badplaats, een urban-type nederzetting in Jalta Gemeente in de Autonome Republiek van de Krim, een gebied erkend door een meerderheid van landen als deel van Oekraïne en opgenomen door Rusland als de Republiek van de Krim. Zijn naam is van griekse oorsprong (σημα?α 'vlag' + -εις, een meervoud achtervoegsel). De stad ligt aan de zuidelijke hellingen van het belangrijkste assortiment van de Krim-Gebergte, aan de voet van de Berg Tonyjhc, 18 km (11 mijl) ten westen van Jalta. Bevolking: 2,604 (2014 Census).

Geschiedenis
Er zijn prehistorische dolmens en vestingwerken in de buurt; in de Middeleeuwen was het gebied onder de controle van het Byzantijnse Rijk, die bouwde een versterkt klooster in de omgeving (en misschien hebben de stad haar naam). Als de Byzantijnse macht verzwakte, het gebied viel onder de controle van Genua, die op zijn beurt gaf manier om het Ottomaanse Rijk; onder de Ottomanen het dorp werd geregeerd vanuit Mangup. Door 1778, met het vertrek van de Christelijke bevolking werd het dorp ontruimd.

In 1828 Simeiz kwam in het bezit van Ivan Akimovich Maltsov, die plantte wijnstokken en boomgaarden; aan het begin van de 20e eeuw zijn nakomelingen zijn gemaakt van een resort, Novy Simoiz, die werd al snel één van de meest prestigieuze resorts in de Krim. Deze periode zag de bouw van een park en een aantal villa ' s die nog steeds aan deze dag. In 1912 Nicolaas II bezocht met zijn gezin. Na de oktober Revolutie, Simeiz werd genationaliseerd en het openbaar sanatoria werden gecreëerd, voornamelijk gespecialiseerd in tuberculose. In 1927 Simeiz werd bezocht door ongeveer 10.000 mensen.

Tijdens de tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers Simeiz, waardoor veel dood en verderf; de stad werd bevrijd door het Rode Leger op 16 April 1944. Op 18 Mei van dat jaar de lokale Krim-Tataren werden verbannen naar Centraal-Azië. Na de oorlog, het resort ervaren een wedergeboorte, en de ruïnes werden gegaan door 1955. Sinds het einde van de Sovjet-Unie, het heeft echter ernstig verslechterd.
Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи Opolzneve - Оползневое Bukhta Laspi - Бухта Ласпи
96